כאבים בשרירי הלסת שמפריעים לי בתפקוד הכללי (אכילה, דיבור בקול רם וכו')

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

20/10/2019 | 02:00 | מאת: רותם

לפני ארבעה חודשים התחילו לי כאבים בשרירי הלסת. לא יכולתי לפתוח את הפה אלא רק בקושי (30 מ''מ ולדעתי המפתח קטן מאז) וכאב לי מאוד ללעוס, לצעוק ואפילו לשיר. עשיתי צילום פנורמי והלכתי לרופאה מומחית פרטית והיא אמרה לי לעשות פיזיותרפיה ו-MRI שיהיה בנובמבר. היא חושבת שאולי יש לי בעיה בדיסק או משהו בסגנון. הפיזיותרפיסתית נתנה לי לעשות תרגילים בבית ולחמם את האזור ולמרוח טראומיל. בעניין זה אני מתקשה קצת לעשות תרגילים באופן קבוע וכך גם לגבי החימום. למרות זאת, אני לא יודעת עד כמה זה יעזור כי אני חושבת שזה לא בהכרח יעזור אם כל כך הרבה זמן עבר והבעיה עדיין לא נפתרה ואני מתחילה לחשוב שזה לא הולך להפתר בקרוב. בפיזיותרפיה עצמה היא שמה לי אלקטרודות, עושה לי אולטרסאונד ושמה לי שמן שקדים ומעסה את האזור וכן עושה משהו למפרק עם ידיה. כמו כן גם עשיתי סד לילה. לגבי הלסת שלי עצמה, יש לי גמישות יתר מפרקית. האם יש משהו שאפשר לעשות מעבר? מה אם ה-MRI לא יראה שום בעיה??

רותם שלום, הפורום הזה מוקדש לנושא של אורתוכירורגיה. יש לי מרפאה בבילינסון פעם בשבוע שמוקדשת לבעיות מפרק הלסת, אני אשמח אם תקבעי תור לבדיקה.

מנהל פורום אורתוגנטיה