צניחת לסת עליונה וקשיים תפקודיים

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

28/09/2019 | 19:15 | מאת: רוית

חסרות לי כבר שנים שן טוחנת אחת בכל צד של הלסת התחתונה. עם הזמן הרגשתי שהשיניים זזות ויוצאות לי החוצה וגם נסוגו לי החניכיים (ללא מחלה). התחלתי להרגיש קושי לסגור את הלסתות ועכשיו מרגישה שהלשון נדחפת קדימה ושאין לה מקום בעיקר בחלק האחורי שלה, קשה לי ללעוס, המנשך לא יציב ויש לי לחץ באף מהלסת העליונה שנהיתה בולטת ותחושה שהיא התרחבה לצדדים. נאמר לי שצנחה לי הלסת העליונה. לפני עקירה כירורגית של שן טוחנת שבורה בשורש ושתל . האם יש אמצעים לא ניתוחיים לשיפור המצב התפקודישל לעיסה, בליעה ונשימה - חולה סיסטמית ומדוכאת מערכת החיסון.

היי רוית, באופן עקרוני, כן. אפשר לשפר מיקום ומונח של שיניים באמצעות אורתודונתיה / יישור שיניים או לחילופין, באמצעות כתרים או גשרים . אבל זה לא צפוי לשפר את הבליעה או נשימה. במידה ואת מעוניינת לבדוק את זה יותר לעומק, את מוזמנת לקבוע תור לבדיקה במרפאתנו בבילינסון.

מנהל פורום אורתוגנטיה