פירות וירקות יחד,טוב לעיכול?

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

10/09/2016 | 08:49 | מאת: מירה

בעלי ואנוכי מכינים כל בוקר משקה ירוק מעלים ירוקים בתוספת פירות כגון עלי תרד,קייל,מלפפון ועוד הפירות מגוונות עם פירות יבשים וגם אגוזים.האם העירבוב הזה נכון לגוף והאם זה יכול לגרום לעצירות? בתודה מראש מירה

מירה שלום, מבחינתי אין פה עניין של "נכון לגוף" מכיוון שקיימים שהרבה מאכלים או משקאות בריאים וניתן לצרוך אותם במגוון שילובים או צורות הגשה. יתרה מכך, "נכון לגוף" זה עניין אינדיבידואלי מכיוון שעבור אדם סוכרתי או עם ערכים גבוהים של טריגליצרידים לדוגמה, לא מומלץ לצרוך הרבה פירות חיים או מיובשים. באשר לעצירות, אני לא רואה סיבה שהמשקה הזה יגרום לעצירות, אם כבר הסבירות להפך גבוהה יותר. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

13/09/2016 | 09:38 | מאת: מירה

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול