כאבי בטן ושלשולים - לקטוז?

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

20/11/2023 | 21:54 | מאת: שרונית

היי, הבת שלי בת 14, בתקופה האחרונה היא סובלת מכאבי בטן ושלשולים כשהיא אוכלת מוצרי חלב. אני חייבת לציין שזה קורה מדי פעם כלומר לא באופן קבוע. היא יכולה לאכול רוטב שמנת ולשלשל ולאכול טוסט ולא לשלשל. האם זה אומר שיש לה רגישות ללקטוז? עד לפני כמה חודשים הכל היה בסדר. תודה

היי שרונית, יכול להיות שיש לבתך רגישות ללקטוז. לא כל מוצרי החלב מכילים כמות זהה של לקטוז. שמנת לדוגמה מכילה יחסית הרבה לקטוז ואילו גבינה צהובה לרוב כלל לא מכילה לקטוז. לא הייתי ממהרת להימנע ממוצרי החלב אלא הייתי ממליצה לנסות מוצרים שונים. גבינות קשות, קוטג ויוגורטים לדוגמה מכילים כמות קטנה עד בינונית של לקטוז ואילו גבינות רבות, גלידות ומוצרי חלב ניגרים מכילים כמות יחסית גדולה. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול