שאלה בנושא תגובת עיכול אחרי אוכל

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

11/06/2023 | 15:46 | מאת: גיברת רותת

שלום ג.נ. ראשית יש קושי בפניות באתר שלא ברור. שאלתי. איך להמנע משישול וכאבי בטן אחר אוכל בתווך חצי שעה ומה גורם לזה

שלום רב, ראשית, במידה ומדובר בתופעה שחוזרת על עצמה יש תחילה מקום להתייעץ עם רופא המשפחה. שנית, קיימים מגוון מאכלים שעשויים לגרום לפעילות מעיים מוגברת כמו ריבוי סיבים תזונתיים (לדוגמה סלט גדול), מאכלים שומניים או מטוגנים, מוצרי חלב (עבור אנשים עם אי סבילות ללקטוז) ועוד. ניתן במידת הצורך לפנות לדיאטנית גסטרו על מנת שתתרשם מהרגלי האכילה שלך ותייעץ בהתאם. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

01/03/2024 | 13:52 | מאת: גיברת רותת

תודה למענה,אך לפי רישומך זה לא מה שנותן לי תתשובה,הבעיה היא במגוון רחב יותר של מאכלים אפילו בטעימה,איך להמנע ולאכול נורמלי,מצינת דיאטנית לא עזרה לי,באופן כללי בדיקות תקינות.ואני רוצה לאכול

שלום רב, ראשית, חשוב לפנות לדיאטנית גסטרו. שנית, מעבר לדברים שציינתי יש מרכיבים נוספים בתזונה אשר עשויים לגרום לתסמינים במערכת העיכול ביניהם פרוקטוז, סורביטול, מניטול ועוד. את יכולה לקרוא על דיאטה דלת פודמאפ לדוגמה (ניתן למצוא מידע עליה באתר שלי) ולבדוק אם נכון עבורך להתנסות בה, בליווי מקצועי כמובן. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול