התקפי שלשולים והקאות

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

14/04/2023 | 11:41 | מאת: פלג בר

מזה 4 חודשים פעם בחודש לערך אני חווה התקף שלשולים חריפים והקאות עד לרמה של התייבשות. ההתקף באופן קבוע מעיר אותי לפנות בוקר בכאבים עזים ותחושת נפיחות ושריפה בבטן העליונה. אני משלשל ומקיא עד לרמה של מיצי קיבה כשעתיים ואז התסמינים עוברים. ירדתי כ4 ק''ג במהלך התקופה. ביצעתי בדיקות גסטרוסקופיה קולונוסקופיה והן יצאו תקינות כולל בדיקת כאלפרוטקטין. על מה יכולים להעיד התסמינים וכיצד לפתור את הנושא מבחינה תזונתית? כי מבחינה רפואית לא מצאו כלום..

פלג שלום, שאלות רפואיות עליך להפנות לרופא המשפחה/ גסטרו המטפל בך. מבחינה תזונתית ההתייחסות להקאות עשויה להיות שונה מההתייחסות לשלשולים. בתור התחלה מכיוון שאתה מתאר שאתה חווה את ההתקפים בלילה/ לפנות בוקר הייתי מתחילה מהרחקת ארוחת הערב ככל הניתן מהשינה והקפדה על שינה עם כרית מוגבהת. בנוסף יש להימנע ממשקאות מוגזים ומאכלים מטוגנים או שומניים במיוחד. מעבר לכך אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו לקבלת מענה יותר מותאם אישית. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול