שאלה דחופה בבקשההההההההה

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

16/02/2023 | 16:14 | מאת: עומר

היי כבר שבועיים הבטן כואבת לי, לא משלשלת, מקיאה מדי פעם, הבטן עושה קולות אחרי כל אוכל. מצב גרוע מאוד בעיקר אחרי אוכל מטוגן מה זה יכול להיות??

עומר שלום, ראשית אבחנה ניתנת ע"י רופא ולאחר בירור מתאים. יחד עם זאת, אוכל שומני בכלל ומטוגן בפרט בפירוש יכולים להחריף תסמינים של מערכת העיכול כמו אלה שאת מתארת. בשלב ראשון הייתי נמנעת ממאכלים שכאלה כמו גם מקפידה לאכול ארוחות קטנות ומסודרות וללא משקאות מוגזים. לאחר בירור רפואי ובהתאם לתוצאות יש מקום להתייעץ עם דיאטנית גסטרו להמשך הנחיות תזונתיות מואתמות אישית. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול