עיכול לא יעיל? מה ניתן לעשות? האם צריך לעשות?

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

07/01/2023 | 11:23 | מאת: מומי

שלום, אני כמעט ולא אוכלת שומן, כי הוא גורם לי לשלשולים. השומן היחיד שאני צורכת הוא זה שנמצא באופן טבעי בקפה, בחלב שאני מוסיפה לקפה, בשיבולת שועל (אוכלת ככף ביום) או במוצרים דלי שומן אחרים. עם זאת, באופן תמידי מופיעות בשירותים בועות שומן לאחר הטלת צואה. מעבר לזה, הרבה פעמים הצואה שלי עטופה שבוג של קרם רירי, קצת כמו מוגלה ומדי פעם יורד דם. עוד משהו שקורה הוא שאחרי הטלת צואה, לפעמים יוצא לי החלק התחתון של הרקטום. פעם זה היה קורה אחת לכמה שנים, ועכשיו זה קורה אחת לחודש בערך. סיפרתי על זה לשני רופאים (משפחה ואנדוקרינולוג) אבל לא נראה שזה מדאיג אותם במיוחד. אני בת 35, מטופלת בהורמונים (תת משקל והיעדר מחזור של כ10 שנים) ונוטלת סידן וויטמין D, כחלק מהטיפול. תודה

07/01/2023 | 11:24 | מאת: מומי

שכחתי לציין שאני מטילה צואה כמעט בכל פעם שאני הולכת לשירותים. לאורך היום, זה בעיקר יציאות קטנות. רק בבוקר זה יותר.

שלום רב, מטרת הפורום היא לתת מענה תזונתי לשלשולים ובעיות עיכול. אני ממליצה לך להתייעץ עם גסטרואנטרולוג אשר במידת הצורך יפנה אותך לבירור רפואי מתאים. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

13/01/2023 | 09:14 | מאת: מומי

תודה

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול