שלשול אחת לכמה שבועות

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

09/11/2022 | 16:52 | מאת: גלית

אמא שלי בת 74, ברקע סרטן שד (כריתה( , סרטן הרחם(כריתה), סוכרת ואלצהיימר, עם הסרטן ב"ה סיימה ולא מקבלת תרופות כל שהן, לגבי הסוכרת והאלצהיימר- נוטלת דונפזיל, מירו וגלוקומין. כמו כן מקבלת תוספי ויטמינים: C, D, A ומגנזיום. פעם בחודש/3 שבועות אמא פתאום משלשלת, בדקנו את התזונה שלה, היא אוכלת בדיוק כמונו, נסינו לשנות תזונה ובכל זאת אחד לכמה שבועות משלשלת.

גלית שלום, אין טעם להשוות את תזונתה של אמך לתזונה שלכם. כל מערכת עיכול פועלת אחרת ויכולה גם להשתנות במהלך השנים מסיבות שונות. בשלב הראשון הייתי מנסה להוריד את תוסף המגנזיום אשר כשלעצמו עשוי לגרום לשלשולים. במידה וזה לא מספיק הייתי פונה להתייעצות עם דיאטנית גסטרו לקבלת הנחיות תזונתיות מותאמות אישית שיקחו בחשבון את מכלול מצבה הרפואי של אמך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול