שלושלים כבר 6 ימים ברצף

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

22/09/2022 | 14:26 | מאת: נועה

התחילו לי שלשולים לפני 6 ימים בהתחלה היו יומיים קשים בעיקר לילות וכאבי בטן בלתי נסבלים שלא נותנים לישון. ריצות דחופות לשירותים 4 בשעה אחת. אחרי יומיים הייתה קצת רגיעה של פעמיים בבוקר וכך יום למחרת. פתאום בלילה התקף מטורף, כאבי תופת בבטן, חוסר שינה, שלשול כל כמה דקות. יופ למחרת בבוקר היה עוד איזה פעמיים ואז רגיעה במהלך היום. היום יום ה6 עד השעה 11 בבוקר 7 פעמים והיום לא נגמר. הכאבים שהיו פחתו אבל השלשולים לא. אני בקושי אוכלת, בננה, צנים ויש ימים שגם פחות כבר מאוד חלשה. הלכתי לרופאה שאמרה שאין מה לעשות, רק נתנה תרופה להרגיע כאבים. אני כבר משתגעת זה לא משתפר ומספיק. האם זה הגיוני שזה כל כך הרבה זמן? ומה ניתן לעשות?

נועה שלום, מטרת הפורום היא לתת מענה תזונתי לשלשולים ובעיות עיכול. אני מעריכה שהבעיה במקרה שלך אינה תזונתית ולכן חשוב באמת להיות במעקב רפואי. יחד עם זאת, כל עוד השלשולים נמשכים אני ממליצה לך להקפיד על שתיית מים מרובה ולאכול תזונה דלת סיבים תזונתיים, כלומר דלה בפירות, ירקות ודגנים מלאים. את יכולה לאכול לחם לבן, אורז, תפו"א קלוף, ביצים, גבינה צהובה (רצוי לא חלב ניגר), עוף, דגים וכדומה. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול