שאלות בנושא אלרגיה ללקטוז

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

16/09/2022 | 09:48 | מאת: דליה

שלום רב א. האם גבינת קוטג מותרת למי שיש אלרגיה ללקטוז? ויוגורט ביו? ב. האם ידוע לך שחוץ מזה שיש צואה רכה למי שיש אלרגיה ללקטוז יש רעשי עיכול?(קירקורים גם ללא רעב) ג. האם יכול להיות שצואה רכה מופיעה מוקדם מאוד בבוקר שלמחרת אכילת הקוטז והיוגורט? אודה מאוד לתשובותיך.

דליה שלום, ראשית אני רוצה לחדד ולומר כי שאלותייך מתייחסות לרגישות/ אי סבילות ללקטוז ולא אלרגיה ללקטוז. בהקשר של אסור או מותר חשוב לציין כי מדובר בקשת רחבה כאשר מידת הרגישות נוטה להיות שונה בין אנשים שונים. באופן יחסי קוטג ויוגורטים דלים יותר בלקטוז מאשר חלב ניגר וגבינות רכות אך הם עדיין מכילים לקטוז. אינני יכולה להתיייחס ל"רעשי עיכול" שכן מדובר במונח מאוד אמורפי. באשר לצואה רכה בבוקר שלמחרת אכילת מוצרי חלב, זאת אכן אפשרות אך קחי בחשבון שזאת לא האפשרות היחידה. אני לא מכירה את מגוון התסמינים שלך אבל לעתים לקטוז אינו המרכיב הבעייתי היחיד בתזונה ויש מקום לבצע בירור תזונתי מותאם אישית (בהנחה שעברת בירור רפואי). בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול