בטן נפוכה וקשה סובלת מאוד מהבעיה

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

27/08/2022 | 10:25 | מאת: בטן נפוכה קשה וכואבת

אני בת 55 סובלת שנים מבטן נפוכה וקשה רוב הזמן .אני מתרוקנת שלוש וגם לפעמים ארבע פעמים ביום.אני סובלת בעיקבות התופעה גם מטחורים.סובלת על בסיס יומי וממש חייבת יעוץ בבקשה.

שלום רב, חסרים הרבה נתונים בשאלתך. בתור התחלה יכולות להיות הרבה סיבות לבטן נפוחה. ציינת שאת מתרוקנת 3-4 פעמים ביום אך לא ציינת את מרקם היציאות ומדוע יש לך טחורים. במצב רגיל ההמלצה היא להעשיר את התזונה בסיבים תזונתיים, שתייה מרובה ופעילות גופנית. לעתים, כתלות בחומרת הטחורים, יש צורך להעזר במשלשלים כמו נורמלקס. כמו כן חשוב להימנע מישיבה ממושכת בשירותים והפעלת לחצים בזמן יציאה. מעבר לכך, בהנחיה שעברת בירור רפואי, אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו שתוכל לקבל את התמונה המלאה ולתת לך המלצות תזונתיות בהתאם. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול