צואה לא תקינה+ דם בצואה

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

05/05/2022 | 10:20 | מאת: דניאל

היי אני בן 29, בריא בדכ אשמח לתשובה כי אני ממש בלחץ הכל התחיל לפני חודשיים וחצי שאחרי יציאה הבחנתי בדם אדום בניגוב שהיה בולט לעין וגם טיפות באסלה- קרה אולי 4 פעמים באותו שבוע. מיד נבהלתי הלכתי לפרוקטולוג שאמר שכנראה זה מטחורים פנימיים. הדימום הפסיק מאז. עשיתי גם בדיקות דם שיצאו תקינות- אין אנמיה. אך מקריאה לא פוסקת בגוגל הבנתי שגם הצואה שלי לא תקינה. היא לרוב לא יוצאת כמו שצריך, תמיד יוצאת כחתיכות קטנות ולעיתים מתפזרות. בנוסף יש לי גם לא מעט ״גרעפסים״ אחרי אוכל ולפעמים גם בלי לאכול. קראתי שזה יכול להיות סרטן מעי הגס או משהו בסגנון. קבעתי תור לגסטרו אבל אני מת מפחד. כל יציאה אני מסתכל באובססיביות על מה יוצא וזה עושה לי חרדות . מה זה יכול להיות?

דניאל שלום, מטרת הפורום היא לתת מענה תזונתי ולא רפואי לשלשולים ובעיות עיכול. אני במקומך לא הייתי ממהרת לאבחן את עצמי וממתינה לביקור אצל הרופא. כל התופעות שתיארת יכולות להיות תוצאה של תזונה לא נכונה, התנהגות אכילה לא טובה. ישיבה ממושכת בשירותים, נטייה להתאפק וכדומה. לאחר בירור רפואי אני ממליצה לך, במידת הצורך, לפנות לדיאטנית גסטרו לצורך ביצוע התאמות לעניין הטחורים, היציאות ואף ה"גרעפסים" שאתה מתאר. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול