חולשה ועייפות כרונית

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

28/03/2022 | 16:01 | מאת: עמית

שלום רב. כבר שנים רבות אני סובל מחולשה כרונית. עברתי המון בדיקות דם, גסטרוסקופיה, אנדוסקופיה וכד' וברוך ה' הכל היה תקין מלבד הממצאים היחידים שהברזל וויטמין 12B נמוכים ולאחרונה גם ויטמין D. לעיתים אני סובל מיציאות מרובות, לא שלשול אך בכל זאת פעמיים-שלש ביום ולפעמים אפילו 4-5 פעמים. זה מגיע בתקופות, תקופה מסוימת היציאות רגילות ותקופה אחרת מרובות. האבחנה שניתנה ע"י רופאי גסטרו היתה "חוסר ספיגה", לאמר: אני אוכל כמו שצריך אך הגוף לא סופג את הנוטריינטים הדרושים מן המזון. מדוע? לא היה באפשרותם לאבחן! אציין שלמרות שבהנחיית הרופאים נטלתי B12 תקופה ארוכה (וכמובן רמתו בדם וכן רמת הברזל עלתה מאד) לא הרגשתי שיפור בתחושת העייפות והחולשה. בהתייעצות עם 2 דיאטניות בקופה נאמר לי שהתזונה שלי בסה"כ טובה ומאוזנת ואם כן חזרתי לנקודת המוצא: אני עייף באופן כרוני חלש וחסר חיוניות אך אין פתרון. מתסכל ביותר! האם תוכלי בבקשה לעזור לי? תודה

עמית שלום, מבלי להתייחס לאבחנה של הרופא בנוגע ל"חוסר ספיגה" לדבריך, אציין שאם ריבוי היציאות שיש לך (לפרקים) מפריע לך אתה יכול להתייעץ עם דיאטנית גסטרו לעניין זה ולראות אילו התאמות יש לבצע בתזונתך. יחד עם זאת, ההתרשמות שלי היא שאתה מוטרד מתחושת העייפות והחולשה ולא מהיציאות. עצם העובדה שנטילת התוספים העלתה את רמתם בדם כבר מעודדת אך לא ברור לכדי איזו רמה והאם די בכך. על כל פנים עושה רושם ששאלתך מצריכה בירור רפואי (לא תזונתי) שכן יכולות להיות סיבות נוספות לעייפות וחולשה שלא נוגעות רק לרמות ברזל או ויטמין B12 אשר כדבריך רמתן עלתה. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

11/05/2022 | 18:45 | מאת: עמית

תודה!

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול