איך לשנות הרגלים

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

15/03/2022 | 18:50 | מאת: קטי

אני מקבלת שלשולים בתדירות גבוהה ומעוניינת לדעת אם זה שייך לזה שאני אוכלת הרבה שעועית + בורגול + קטניות וגם הרבה חלב יחסית לממוצע ? ובנוסף אם אני צריכה לשנות את הרגל האכילה שלי בגלל שאני אוכלת הרבה ומהר ?

קטי שלום, כל התשובות (עשויות) להיות נכונות. אין ספק שאין לך מה להפסיד מהאטת קצב האכילה והקטנת הכמויות (במידה ואת אכן אוכלת "הרבה"). עבור חלק מהאנשים אותם מאכלים שציינת עשויים לגרום לשלשולים. יכול להיות שאת רגישה לחלק מהמאכלים/ לכולם/ למאכלים אחרים. יחד עם זאת, לא הייתי רוצה שתימנעי ממאכלים אלה ללא תהליך ניסוי וטעייה מבוקרים בליווי דיאטנית גסטרו. במצבים אלה חשוב להימנע מצמצום התפריט יתר על המידה והקפדה על תזונה מאוזנת ככל הניתן. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול