בעיות שלשול

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

12/03/2022 | 13:14 | מאת: גדי

אם אני עם שלשול פעם בכמה חודשים ( רוב הזמן היציאות בסדר ) וזה מופיע רק בלילה אחרי הארוחת ערב אז מה זה אומר על העיכול ? זה נכון שאם אוכלים הרבה כמויות של אוכל בהפרשי זמן קטנים יחסית זה יכול לשלשל ? מתי שלקחתי פרוביוטיקה הכל היה נורמלי אז אני צריך לחזור לזה ? איך מונעים שלשולים בכללי

שלום רב, מגוון גורמים תזונתיים יכולים לגרום לשלשולים וגודל ארוחה היא אחד מהם. גורמים נוספים כוללים תכולת שומן, כמות סיבים תזונתיים, קצב אכילה, צריכת קפאין ועוד. פרוביוטיקה אינה מענה נקודתי לשלשולים ולכן אם כוונתך לעשות שימוש בפרוביוטיקה כ"תרופת קסם" אז מבחינתי זה לא הכיוון. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול