יציאות נוזליות הה

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

12/01/2022 | 19:46 | מאת: סער

אני עם בעייה של שלשול כבר הרבה שנים וגם האופי שלי לחוץ קצת לקחתי פרוביוטיקה שעזר להרבה זמן אבל בזמן האחרון זה חזר עם יציאות רגילות לסירוגין וחזרתי לקחת פרוביוטיקה זה יעזור במשהו ? סטרס / כעסים מחריפים ת'שלשול ? מה הפתרון וגם שמתי לב שבבית זה שכיח יותר מבחוץ

סער שלום, בתור התחלה ציינת שאתה סובל משלשולים כבר הרבה שנים ואם זה המצב יש להתייעץ גם עם רופא משפחה. פרוביוטיקה אינה תוסף קסם לשלשולים. אין ספק שלמצב רגשי יש השפעה על מערכת העיכול. אם זיהית זאת בעצמך, אני ממליצה על טיפול רגשי. אני בדרך כלל מטפלת גם בביופידבק בשילוב CBT, אך קיימות גישות טיפוליות שונות ואני ממליצה לך לבדוק לאיזו גישה אתה מתחבר. מעבר לכך גם לתזונה יש כמובן השפעה על מערכת העיכול. גם כאן הרעיון הוא לעשות איזשהו בירור יותר מעמיק ולהבין אילו מאכלים בעייתיים עבור מערכת העיכול שלך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול