תופעה אחרי יציאה

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

29/11/2021 | 08:38 | מאת: QQ

אני עם בעיה של לכלוך של צואה במכנסיים אחרי שירותים ( הופך לגרוע יותר אחרי גזים ) קולונוסקופיה לא רלבנטי רק מה שמפריע זה מה שאמרתי אפילו שאני מנגב ת'טוסיק כמו שצריך זה עדיין קורה מה הפתרון

שלום רב, ראשית ניתן לנסות להפחית צריכת מזונות אשר מגבירים ייצור גזים ופעילות מעיים. אתה יכול לנסות להימנע מצריכת קטניות וירקות כמו כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. בנוסף יש מקום לנסות ולצמצם צריכת סיבים תזונתיים כמו פירות וירקות בכלליות או דגנים מלאים. אלה רק חלק מהמזונות שמשפיעים הן על הגזים והן על פעילות המעיים, אך ייעוץ עם דיאטנית גסטרו יוכל לתת לך הנחיות יותר נרחבות ומותאמות אישית. כמו כן יכול להיות שיש מקום לטיפול פיזיותרפיה לחיזוק שרירי פי הטבעת. בכל מקרה תמיד נכון להתייעץ עם הרופא המטפל ויתר אנשי המקצוע בהתאם לצורך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול