בעיות עיכול ובעיות ביציאות לאחר הבחנות

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

11/10/2021 | 14:52 | מאת: עדי ,

היי שמי עדי בת 20 , לפני כחצי שנה אובחן אצלי אליקובקטבר פלורי. לאחר שני טיפולים להסרת החיידק התחלתי לסבול באורך יום יומי מיציאות שונות במעיים (רכות מאוד בעל צבע חום בהיר מאוד עם ריר) ,לחץ בקיבה , שלשולים , עצירויות עם גזים מרובים , ולאחרונה בחילות מאוד קשות לאורך כל היום ואורח חיים ירוד. עשיתי שלל בדיקות דם וצואה שיצאו תקינות עם מעט חוסר בברזל. ובנוסף גאסטרו- סקופיה שיצא תקין וקולונוסקופיה שיצא תקין גם. יש אולי דיאטה או תרופות מסוימות שיכולים להקל על המצב? כרגע מטופלת רק בביקור רופא (חיילת שעומדת להתשחרר) ואין מענה רפואי

עדי שלום, בתור התחלה מכיוון שסיימת שני סבבים של טיפולים, חשוב שתקחי תוסף פרוביוטיקה על מנת לשקם את אוכלוסיית החיידקים הידידותיים של המעי. מעבר לכך יש מגוון דיאטות שניתן לבצע כתלות בחומרת התסמינים. יחד עם זאת כמענה ראשוני הייתי מצמצם צריכת סיבים תזונתיים כמו דגנים מלאים, ירקות ופירות. בנוסף רצוי לצמצם צריכת חלב, גלידות או גבינות רכות. כמו כן יש להימנע מלעיסת מסטיקים ושתיית משקאות מוגזים. במידה ולא יחול שיפור במצבך אני ממליצה לך התייעצות פרטנית עם דיאטנית גסטרו לקבלת דיאטה מותאמת אישית. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול