שלשולים לאחר כימותרפיה

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

09/10/2021 | 08:20 | מאת: אלילה

שלום רב, עם שלשול שנמשך כבר כחודש עוד מתקופת הכימותרפיה (שסיימתי כבר לפני שבוע וחצי) ועדיין ממשיך - פעם עד פעמיים ביום. מימי. הפרוטוקול שעברתי היה טקסוטר וציטוקסן 4 טיפולים. האונקולוג אומר שזה תופעת לוואי ידועה. האם יש המלצות שיכולות להקל - למשל מותר פרוביוטיקה? איזה מאכלים כדי לקחת וממה חשוב להמנע? תודה!

שלום רב, בתור התחלה פחות הייתי בוחרת בכיוון של טיפול פרוביוטי. אני ממליצה לך לנסות להפחית מכמות הסיבים התזונתיים בתפריטך לדוגמה דגנים מלאים, פירות וירקות ולהעדיף לחם לבן, אורז, פסטה וכדומה. בניגוד מסוים להמלצה זו, אני כן ממליצה לך לשלב בתפריט דייסת שיבולת שועל ע"ב מים או חלב נטול לקטוז. כמו כן יש להעדיף גבינות קשות או מוצרי חלב נטולי לקטוז על פני חלב ניגר, גבינות רכות וגלידה. בהצלחה ורפואה שלמה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול