משלשלים באופן קבוע ....😌😕😔

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

04/09/2021 | 21:11 | מאת: היילי

שלום וברכה !! ראשית תודה על הפורום ממש עוזר לכולם לא נעים לי אבל רציתי לשאול... אני סבלתי מאנורקסיה במשך כ-5 שנים אי לכך ובהתאם לזאת הייתי צמה ימים שלמים הייתי אוכלת ממש את המינימום ובגלל זה לא היה לי יציאות כלל אחת לכמה ימים הדבר לא הפריעה לי שכן לא היה לי אוכל להוציא אבל כיום אני אחרי זה אוכלת כמעט כרגיל וכנראה שמערכת העיכול שלי נפגעה בגלל זה אני לוקחת כדורים משלשלים במשך תקופה של כשנה וחצי (כדורים ללא מרשם רופא) אם אני לא לוקחת כדורים אין לי יציאות בכלל ויש לי עצירות קשה מאוד רציתי לשאול האם זה פגוע בגוף ובכלל כמה יציאות אמור להיות ביום תודה רבה לך לילה טוב היילי

היילי שלום, אין תשובה אחת נכונה לשאלתך בנוגע לכמות יציאות. קיימת שונות גדולה בין אנשים בהתבסס על נתונים גנטיים, תזונתיים ועוד. אין ספק שהגוף שלך עבר טלטלה ואני שמחה לשמוע שאת נמצאת במקום טוב יותר כיום. בתור התחלה הייתי ממליצה לך להתייעץ עם רופא המשפחה שלך על מנת לנסות ולמנוע המשך נזק לגוף בכלל ולמערכת העיכול בפרט. בנוסף מומלץ לפנות לדיאטנית גסטרו על מנת שתסייע לך לבנות תפריט בריא ומאוזן לא רק בהיבט הכללי אלא גם בהתייחסות למערכת העיכול. הפתרון במצבך הוא מעבר לתוסף זה או אחר אלא לנסות לעשות סדר מהיסוד. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול