התקף פיסורה שהתפרצה בעקבות לחץ נפשי לפני חצי שנה

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

07/07/2021 | 07:42 | מאת: קרן

למרות תזונה נכונה ושתית מים 2 ליטר חל שינוי בהרגלי הצאיה וכשנכנסת לנוחיות צואה קשה לפני כשבוע התקף פיסורה רציני מאוד בעקבותיו קושי במתן שתן ובבדיקה וצילום בטן הסתבר שיש צואה במעיים וניתנו טיפולים לשחרור הצואה. הנחיית הרופא שבועיים שמן פראפין ותוך כדי 2 קפסולות לקסין פורטה לכל החיים והנחייה לאכול ירקות ופירות.בימים הראשונים אכן השתחרר אך בהמשך פחות. אשמח לחוות דעת לגבי אופן הטיפול

קרן שלום, אני שמחה לשמוע שאת מרבה לאכול פירות וירקות ולשתות מים. חשוב לשים לב גם לשילוב של דגנים מלאים בתפריט. בנוסף, אני מקווה שת גם מבצעת פעילות גופנית. מעבר לכך גם להתנהגות אכילה והתנהגות יציאה יש השפעה. לדוגמה: האם את אוכלת ארוחות מסודרות? האם יש קושי ללכת לשירותים בחוץ לבית? האם סדר היום שלך הוא כזה שלעתים מצריך התאפקות וכדומה. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו לקבלת התייחסות מקפידה ומתאימה. באשר להמלצת הרופא, אין זה מקומי להביע דעה, ואם אינך שקטה את יכולה לפנות לחוות דעת רפואית נוספת. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול