בירור לגבי מה המצב שלי

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

16/02/2021 | 11:45 | מאת: מודאג

שלום, אני בן 20 והרופא אבחן אצלי hypersensitive esophagus מה זה אומר? כיצד מטפלים בזה? ממה רצוי להימנע באכילה? הבנתי שזה לא כמו צרבות רגילות אז אני כבר די אבוד אני לוקח כרגע לנטון אודה לתשובתך

שלום רב, משמעות האבחנה שלך היא שיש לך רגישות יתר, ומכאן שהסף בו תחווה סימפטומים (כמו צרבת) נמוך מזה של אנשים אחרים ללא רגישות יתר. אני לא אכנס להיבט הרפואי אבל מבחינתי ההתייחסות התזונתית דומה לזו של אנשים הסובלים מריפלוקס וצרבות. ההמלצה היא להקפיד על ארוחות קטנות ולהימנע/ לצמצם צריכת קפאין, אלכוהול ומאכלים מטוגנים או שומניים במיוחד. בנוסף, יש להיזהר ממאכלים חומציים ותיבול חריף. מעבר לכך המענה שאני נותנת למצבים כשלך הוא לא רק תזונתי אלא גם רגשי. הרבה פעמים קיים קשר בין סטרס או מצב רגשי לבין הסימפטומים ולכן אני נוהגת לשלב גם עבודה עם ביופידבק בשילוב CBT. אני ממליצה לך לקרוא על כך קצת באתר שלי. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול