מחלת מעי רגיז ibs חריפה

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

07/08/2019 | 19:06 | מאת: אורי

שלום וברכה, הנני סובל מתסמונת המעי הרגיז כבר ארבע שנים. הכאבים רק הלכו והחמירו עם השנים ואף טיפול עוד לא עזר. רציתי לשאול האם פרוביוטיקה מסוג vivomixx עשויה לשפר את המצב?

אורי שלום, בגדול האם קיימת אפשרות ששימוש בפרוביוטיקה מסוג ויוומיקס יביא להקלה מסוימת? כן, קיימת אפשרות. יחד עם זאת ועל אף שציינת בשאלתך כי אף טיפול לא עזר, אני בפירוש מאמינה בקיומן של חלופות טובות ויעילות יותר. במידה וסיימת עם הבירור הרפואי, אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית המתמחה בתחום. קיימות דיאטות אפשריות רבות לטיפול במעי רגיז אך יש לבצע אותן בצורה נכונה ובליווי מתאים. זאת ועוד, שבמקרים רבים קיים קשר בין הסימפטומים של מעי רגיז לבין מצב רגשי/ נפשי. במידה וזה המצב, אני ממליצה לפנות גם לטיפול ביופידבק. מרבית המטופלים שלי מגיעים אלי כ"מוצא אחרון" ומדווחים על הקלה משמעותית בסימפטומים. אתה מוזמן להיכנס לאתר שלי ולקרוא קצת יותר על גישות טיפוליות אלה. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול