אי סבילות לפרוקטוז וללקטוז

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

09/02/2019 | 13:35 | מאת: תכלת

לאחר האבחונים נקבע לי תור לתזונאית שלא לגמרי ידעה להגיד אילו מאכלים אסור לאכול מבחינת הפרוקטוז (לקטוז זה קל). היא שלחה לי קצת חומרים בנושא שהיא מצאה, אבל חלקם קצת סותרים אחד את השני וחלקם לא לגמרי ברורים. מה אפשר ומה אי אפשר לאכול/לשתות? תודה

שלום רב, את מבקשת בשאלתך סוג של רשימת מכולת של אסור ומותר וזאת בקשה שקשה לתת עליה מענה דרך הפורום. אני לא יכולה לרשום את כל המאכלים האסורים/ מותרים ואינני מכירה את הרגלי האכילה או העדפות האישיות שלך. כמו כן אני מעריכה שביצעת בדיקות אלה בעקבות סימפטומים במערכת העיכול. אם זה המצב, ייתכן וקיימות רגישויות נוספות שאינך מודעת אליהן. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית שמתעסקת ספציפית בגסטרו על מנת שתוכל לתת לך תפריט וכלים מעבר לרשימת מאכלים המכילים פרוקטוז. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול