שלשולים תכופים מדי 20 תווים

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

09/12/2018 | 16:01 | מאת: תמר

שלום אורלי, אני חווה שלשולים לעתים מאוד קרובות, וזה חריף במיוחד אחרי שאני אוכלת מאכלים עם שמן (כמו כף מסלט ששמו בו שמן לא בהגזמה), ובמיוחד כאשר השמן במצב נוזלי (התגובה קלה יותר לגבינות שמנות, לדוגמה). זה מאוד מפריע לי, במיוחד כי המשקל שלי מאוד נמוך (BMI 17.2), בין השאר בגלל זה ואני מתביישת שיראו את הרזון שלי. פוניתי בעבר פעמיים לבית חולים עקב שלשולים חזקים והמסקנה הרפואית היתה ״פשוט אל תאכלי שמן״. בבדיקות שעשו לי נראה היה שהכל תקין. מה לדעתך ניתן לעשות? חשוב לי לציין גם שאני כמעט ולא מקבלת מחזור (מקבלת רק אם לוקחת גלולות. אם לא, אין מחזור בכלל לתקופות של מספר שנים). תודה רבה!

תמר שלום, בכלליות שומן עשוי לגרום למגוון תופעות במערכת העיכול ביניהן שלשולים. הדוגמה שנתת לגבי תוספת של מעט שמן בסלט לא מעידה על בעיה בשמן עצמו שכן סלט הוא מאכל עשיר בסיבים תזונתיים ויותר סביר שהo יהיו הגורם לשלשול מאשר השמן שהוספת לו. בגדול הרעיון הוא לנסות ולפזר את תכולת השומן על פני היום ולהימנע מארוחות עתירות שומן. יחד עם זאת אני לא מכירה את הרגלי האכילה שלך ויכול מאוד להיות שעליך לבצע שינויים תזונתיים אחרים על מנת להקל על השלשולים ו/או לעלות במשקל. אני ממליצה לך לפנות לרופא לבירור מקור השלשולים ובמקביל לפנות לדיאטנית גסטרו לקבלת מענה גם למערכת העיכול וגם לעליה במשקל. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול