כאבי בטן, שלשולים והקאות - תיקון שאלה

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

30/11/2018 | 07:23 | מאת: דני

פרט חשוב לפני שאני שואלת את השאלה, אני בולמית. לפני מספר ימים לאחר הארוחה הרגשתי בחילה נורא חזקה - משהו שהוא לא רגיל אצלי - אחרי שהקאתי את הארוחה עדיין הרגשתי בחילה והרגשה מאוד לא נעימה בבטן. ביום שלמחרת החלו לי שלשולים כל כמה שעות ובחילות מכל ריח או תמונה של אוכל או סתם לראות אוכל במקרר. עם הזמן השלשולים הפכו ליותר ויותר תכופים, הם בדר"כ מימיים עם עוד קצת גושים ממש קטנים. אני כרגע ביום הרביעי שזה ככה ופי הטבעת שלי ממש שורפת וכואב לי ללכת לשירותים ברמה שבא לי לבכות. הכאבי בטן הם ברמה של 5 מ1 עד 10 והם באזור מתחת לפופיק. ירדתי 5-4 קילו ב4 ימים וזה ממש מפחיד אותי. כי זה לא משהו שהוא רגיל אצלי למרות הפרעות האכילה שלי המשקל שלי כן סדיר ותקין. אין לי חום והיציאות לא מלוות בדם. בהתחלה חשבתי שאולי זה קלקול קיבה כי בארוחה ההיא אכלתי שרימפס עם חזה עוף ואולי השרימפס לא היה נקי... או לא יודעת וכן זה מצחיק שאני אומרת מה אכלתי למרות שאני בולמית אבל אני לא מקיאה ישר, רק אחרי כמה שעות לכן חלק מהאוכל תמיד מתעכל. אני לא הולכת לרופא כי אני לא רוצה לומר על ההפרעת אכילה שלי דבר ובשל חוסר מידע הוא עלול לטעות באבחנה. אני יודעת שאולי בסופו של דבר אהיה חייבת ללכת לרופא אם אצטרך תרופות מאוד ספציפיות עם מרשם אבל אשמח אם תייעצו לי ככל האפשר מה לעשות ואיך לטפל בעצמי ללא ביקור רופא.

שלום רב, המצב שאת מתארת הוא הרבה מעבר להמלצות עשה/ אל תעשה בכל הנוגע לתזונה ומערכת העיכול. אני מבינה שקיים פה קושי גדול בהתמודדות עם הפרעת האכילה אבל אולי מעז יצא מתוק ותוכלי לקבל את הטיפול המתאים בכל ההקשרים. אני ממליצה לך בחום להתחיל מפנייה אמתית וכנה לרופא המשפחה שלך. מאחלת לך רפואה שלמה! אורלי מנירב, דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול