MRI מוח ורמת הקריאטינין

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

20/03/2016 | 13:20 | מאת: אולה

שלום רב פרופסור, רציתי בבקשה לשאול לגבי אבא שלי,בן 67,סובל מכאבי ראש תמידי ורעש באוזניים.לפני חודשיים עשה CT מוח ללא חומר ניגוד (ערכים לא תקינים של קריאטינין).בדגימה צבר הסתיידויות עדינות בחומר לבן  הפרונטלי מימין. בעוד שבועיים הוא עושה MRi מוח כולל גזע מוח. רציתי לשאול: 1 מה אומר הפענוח של CT של אבא?2.האם MRI מוח עושים בלי חומר ניגוד? 3מה רמת הקריאינין המתאימה להזרקת חומר?אבא  בן 67,חולה סוכרת,DVT  ועוטם לב ב2006,תעוקת לב. תודה רבה!!

לאולה שלום, אין באפשרותי לפענח דימות בלי לראותה, ואיני נותן פרוש פענוחים מבלי שבדקתי את החולה ישירות. פרוש פענוח דימות חייב להעשות על ידי מי שהזמין אותה, פנים אל פנים עם החולה. ניתן לבצע MRI ללא חומר ניגוד, אך המידע שמתקבל במקרים מסויימים הוא חלקי. מכל מקום -- המידע של MRI ללא חומר ניגוד יוסיף על המידע שקיים כעת. רמת הקריאטינין המתאימה להזרקת חומר תלויה בנסיבות. אם אין ברירה מזריקים בלי לשאול שאלות (למשל -- התקף לב -- צריך לצנטר כדי לפתוח את כלי הדם ללב; או שבץ עם חסימת כלי דם בינוני במוח שרוצים לפתוח). אם יש ברירה משתדלים לא להזריק. לעתים -- עושים פעולות לשפור המצב הכלייתי או להגן על הכליה כדי לאפשר הזרקת חומר ניגוד. תתיעצי מעבר לכך עם הרופא המזמין לגבי האפשרויות. בברכה, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים