אנזימי כבד גבוהים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

24/07/2012 | 19:31 | מאת: זיוה

שלום רב! אני חולת אפילפסיה ומטופלת בלמיקטל 100mgX2. כרגע 4 שנים ללא התקפים. בבדיקת הדם האחרונה נראתה רמת אנזימי כבד גבוהה באופן חריג: ALK תקין: 30-120 שלי: 287 ALT תקין 0-31 שלי: 752 GGT תקין: 0-38 שלי: 248 רופא המשפחה שלי הניח שהנזק נובע מהתרופה (לא נעשתה בדיקת תפקודי כבד מאז 2008 אז אין מעקב) והמליץ על הפסקה מיידית של הטיפול. בשיחה עם הנוירולוג שלי הוא החליט שהערכים אמנם חורגים, אבל לא במידה שמצדיקה הפסקת טיפול והחליט שקודם אעשה בדיקת EEG ואז ההחלטה תתקבל לפיה. מאחר ולרוב עובר זמן לא מועט עד קבלת תור לבדיקת EEG, הייתי רוצה לדעת האם באמת רמת האנזימים אינה חריגה או שעלי להתעקש על נקיטת צעדים עכשיו (החלפת הטיפול או הפסקה מוחלטת)

29/07/2012 | 08:03 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

למיקטל נדיר מאוד כמשפיע על תפקודי כבד. הפסקה מידית של הטיפול מסוכנת מבחינת חזרת התקפים. הייתי בודק ושולל וירוסים יכולים לפגוע בכבד כמו HEPATITIS B,C, מוסיף תרופה שלא עוברת פירוק בכבד כמו GABAPENTIN, KEPPRA ובהמשך יורד מלמיקטל. כדאי לחזור לתפקודי כבד.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים