בעיה לא מאובחנת למעלה מ- 4 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

26/03/2018 | 15:24 | מאת: הדר

פרופ' ערמון שלום רב, אתחיל בהתנצלות על אורך הפניה אליך, לצערי הסיפור מתמשך כ- 4 חודשים. אנסה לקצר: עד לפני כ - 4 חודשים הייתי מתאמנת בחד"כ 3-4 פעמים בשבוע. בריאה בדר"כ. לפני כ- 4 חודשים, הייתי באימון שבמהלכו הרגשתי לחץ על הצוואר ומיד הפסקתי עם האימון. יום אחרי הרגשתי כאבי צוואר - בצד ימין, כאב בשכם ימין וכאבי וגב חזקים. ניגשתי לטרם שם קיבלתי כדורים נגד כאבים שלא עזרו ויומיים לאחר מכן זריקת וולטרן. ומכאן, המצב החמיר: נימול בפנים (בצד ימין), נימול ביד וברגל ימין וזרמים קבועים לאורך עמוד השדרה בדרגות כאב משתנות. רופאת המשפחה הפנתה למיון ומשם לאשפוז שם עשיתי MRI מפרקי הגף העליון ו - CT מוח שיצא תקין. ובדיקת EMG ליד ימין - תקינה. שוחררתי לאחר שלושה ימים - לא נמצאה הבחנה, המשך טיפול דרך הקופה. במהלך שלושת החודשים האחרונים הופנתי לבדיקות MRI נוספות: בית החזה ומוח כולל גזע המוח - בדיקות שגם יצאו תקינות. בבדיקה אחרונה שערכתי לפני כשבוע אצל נוירולוגית, הבדיקות הנוירולוגיות יצאו תקינות. החזרי בטן שטחיים חסרים. והמלצה על MRI נוסף לאזור הגב, ולאחר מכן לשקול אשפוז לצורך ביצוע LP. - במהלך התקופה עשיתי פיזיותרפיה (גלי קול). ומספר טיפולים של דיקור סיני. בחודש האחרון אין נימול בפנים, והנימולים ביד וברגל הולכים ובאים ולא קבועים כשהיו. אך כאבי הצוואר בצד ימין והרגשה של שריפה באיזור קיימים, כאבים בשכם ימין ובגב עם תחושות הזרמים לאורך עמוד השדרה בצד ימין אותו הדבר (לא הייתה פריחה באזור). בנוסף, לפני כחצי שנה חליתי במחלת הנשיקה (מציינת עובדה זו, אינני יודעת אם יש קשר). כל פעם כשאני ניגשת לרופאים אני מרגישה זלזול ולא מקשיבים לי ולתלונות וישר שולחים לבדיקות לפי הרופא הראשון שחושב ש... הייתי שמחה לשמוע חוות דעת נוספת. האם לדעתך MRI נוסף לגב אכן רלוונטי כאשר אני מתלוננת בעיקר על כאב שמגיע מהצוואר?! (שהבדיקות יצאו תקינות). האם מניסיונך שמעת על מקרה כזה? חשבתי לגשת לרפואה הפרטית איך אינני יודעת לאיזה תחום: נוירולוגיה או אורתופד? או בכלל תחום אחר? לא אוכל ללכת גם וגם, מאחר ומדובר בהוצאה כספית גדולה. אשמח לכל עזרה שהיא. תודה רבה!

להדר שלום רב, התאור אכן מורכב. הייתי פונה לבדיקת נוירולוג נוספת, יחד עם דיסקים של כל הדימות, ותוצאות כל הבדיקות שעברת. צריך לוודא מה הבדיקה הנוירולוגית מראה (בבדיקה מדוקדקת), לוודא בדיוק מה הדימות מראה, ואז לתכנן כיצד כדאי להמשיך ולברר. אם תרצי, אשמח לראותך במרפאתי 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים