בדיקות EEG לא תקינות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

12/03/2018 | 16:02 | מאת: אביטל

בת 34 ברקע מחלת כליות כרונית מסוג IGAN . בשל הרגשת התנתקויות נשלחתי מס' פעמים לבצע בדיקת EEG. שתי בדיקות ראשונות הן בדיקות רגילות והשלישית היא בחסך שינה. להלן התוצאות: 1. התרשים משובש מעט בארטיפקטים של תנועה ופעילות שריר. רקע סדיר. נצפתה פעילות בטא קדמית. פעילות בסיס אחורית בתדירות אלפא 11 לשנייה הנעלמת עם פקיחת עיניים. נצפו התפרצויות של גלים חדים עם אמפליטודה מקסימלית באזור הטמפורלי הימני. בעת נישום יתר התפרצות כללית קצרה של פעילות איריטטיבית. ללא שינוי בעת גירוי אור. לסיכום- תרשים EEG פתולוגי. 2.רקע כללי סדיר וסימטרי. נרשמה פעילות בטא קדמית ואלפא אחורית 9-10 לשנייה המגיבה לפתיחת עיניים לעיתים מעורבת בגלי תטא ללא תדובה פתולוגית באוורור יתר וגירוי פוטי. לציין בדקה ה 3.09 של הבדיקה קטע בודד של פעילות זיז וגל פרונטו צנטראלי למשך שתי שניות. לסיכום- אי אי גי בערנות במשך 30 דקות עם גירוי פוטי והיפרוונטילאטיה חורג מהתקין. בשל אטיות כללית קלה לא קבועה ופעילות אפילפטיפורמית אינטר איקטלית פרונטו צנטראלית ממליץ לבצע אי אי גי בחסך שינה. 3.רקע כללי סדיר וסימטרי נרשמה פעילות בטא קדמית ואלפא אחורית 9 לשנייה המגיבה לפתיחת עיניים. מעורבת בקטעים חוזרים של גלים בעלי מתח גבוה באזורים הטמפורליים. ללא תגובה פתולוגית באוורור יתר וגירוי פוטי. לסיכום- EEG במשך 30 דקות עם גירוי פוטי והיפרוונטילאטיה חורג מהתקין בשל פעילות אריטטיבית ביטמפורלית אינטר-איקטלית. לקורולציה קלינית. - אשמח אם תוכל להסביר לי בקצרה מה המשמעויות של כל אחת מהבדיקות. - במה שונה ה EEG הרגיל שביצעתי ל EEG בחסך שינה שביצעתי? - מה המשמעות של ה EEG האחרון שביצעתי בחסך שינה מה משמעות הפיענוח? תודה רבה

לאביטל שלום רב, אנא ראי שני הפוסטים לעיל - אודות יעוץ פרטני ואי פענוח בדיקות. כדאי ורצוי שתשוחחי עם הרופא שהזמין את הבדיקות ומטפל בך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים