עצב פמורלי ובדיקת emg

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

23/09/2017 | 23:09 | מאת: יולדת

שלום אני כחודש אחרי לידה עם פגיעה בעצב הפמורלי ...החלקים הרדומים ברגל החלו להשתחרר אט אט אך נותרתי עם ברך רדומה ולכן עשיתי בדיקת emg לפני שבוע שהותירה אותי עם כאבים.זה מתבטא בגלים של כאב חזק מאוד ברגל בעיקר בירך ומממשיך לאורך כל הרגל,למשך 2 דק בערך.זה קורה לי בעיקר. כשהרגל במנוחה. הכאבים בלתי נסבלים ומזכירים בתחושה את הכאב בעת הבדיקה עם המחטים במאמץ.זה קורה לי די הרבה פעמים ביום.ואפילו מעיר אותי משינה. האם הגיוני תופעת לוואי כזו אחרי בדיקת emg ???אף אחד לא הכין אותי לכך...אני במצב יותר גרוע עכשיו במקום להשתפר ויש לי תאומים קטנים לטפל בהם.כבר מיואשת.מה אפשר לעשות?

ליולדת שלום, אנא פני ישירות לרופא שביצע את הבדיקה. חשוב שישמע ישירות ממך שישנם כאבים שבוע אחרי הבדיקה, כדי שיוכל ליעץ לך מה לעשות. אם אינך משיגה את הרופא שבצע את הבדיקה - הגיעי לחדר המיון של בית החולים שם בוצעה הבדיקה, כדי שתוכלי להבדק בהקדם, וכדי שיסייעו לערב את הרופא, או רופא אחר שמבין ב- EMG. בברכת בריאות, כרמל ערמון

25/09/2017 | 11:00 | מאת: יולדת

תודה על המענה. שוחחתי עם הרופא טלפונית שטען כי הכאבים אינם תוצאה של הבדיקה כי לבדיקה אין תופעות לוואי...וייתכן שהכאבים שאני חשה הם כיוון שהעצב משתחרר.אני מתקשה להסתפק בתשובה הזו.כיוון שנכאבים החלו רק אחרי הבדיקה והכאב הוא כמו הכאב שהיה לי בבדיקה. שאלתי היא לאן כדאי שאפנה על מנת לברר ולבדוק את הנושא. הרופא אמר לי שהוא אינו מתמחה בתחום הזנ,השאלה מי כן מתמחה ואיך אני יודעת לחפש?יש איזה שם או תיאור מסויים לתחום הזה בנוירולוגיה? שמתמחים בבעצב הפמורלי? תודה מראש

29/09/2017 | 14:54 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

ליולדת שלום רב, אם מי שבצע את הבדיקה סובר שהוא אינו הכתובת -- פני לנוירולוג בעל עניין והתמחות במערכת העצבים ההיקפית והשרירים (נוירומוסקולארי). הפשוט ביותר - אם עובד במסגרת בית החולים בו ילדת. אם אין זולת מי שבצע את הבדיקה -- בדקי במחלקה הנוירולוגית של בית החולים האוניברסיטאי הקרוב לו. אם תרצי, אשמח לראותך במרפאתי 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

23/12/2017 | 20:08 | מאת: יולדת

שוב שלום, שוב אני, כמעט 4 חודשים אחרי לידה עם פגיעה בעצב פמורלי עד כה המצב השתפר לגמרי נותר רק חלק קטן רדום שהצלחתי לחיות איתו בשלום, אך כעת התחילו כאבים ברגל לכל אורכה וגם זרמים. האם ייתכן שזה בגלל שהעצב משתחרר? או שיש טעם ללכת לבדוק? תודה רבה מראש

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים