עזרתך בבקשה.שאלה חשובה לי מאוד

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

22/09/2017 | 21:13 | מאת: מלי

בת 37.מאובחנת בפיברומיאלגיה.לא נוטלת כדורים. חשוב לציין שעובדת המון.בכירה .לא עייפה לא מדוכאת-סופר פעילה מאידך-מיואשת ממצבי הגופני. המון תופעות לא אטריד אבל חווה כרגע שילוב של כמה קשות 1.הירדמות של צד שמאל של הפנים מלווה בכאבים עזים בלסת באוזן ובגרון באותו צד 2.תחושה של בעירה בקרקפת בזרועות בחזה 3.תחושה של בעירה בקיבה וכאבים בצד שמאל בחזה וברום הבטן 4.כאב חוזר ובא במעלה המותן בנקודה קבועה מקרין גם לבטן ולגב תחתון.מרגישה כמו גוש בבטן. אני בחרדה מכל המצב בא לי להתעלף לא יודעת מה עובר עליי כל התסמינים באים והולכים חלקם מוכירים לי.מעולם לא קיבלתי את כולם במכה כזאת. הנמלול והבעירה חזקים בימים האחרונים.סותרי חומצה לא עוזרים. נוטרופת שהייתי אצלו טוען שהכל ממערכת העצבים אני לעיתים מתה מפחד-התקף לב אירוע מוחי ועוד אני אדם מאושר ושמח.המצב מוריד אותי למטה. כמו מה זה נשמע?מה לעשות? אם זה בא והולך זה בשורה טובה? אשמח מאוד לבוא אלייך-תורים עוד חודש ואני פשוט מיואשת(בטוטאל זה סיפור שנמשך כמעט שנתיים. רוצה להןסיף דגש. ביומיים האחרונים אני ממש מרותקת למיטה. הנימול מופיע לעיתים אבל הבעירה בכל בכל חלקי הגוף לא פסקה והחולשה עודנה קיימת מדי פעם נימול קל. הייתי במיון-בדקו שזה לא לב.התייחסו בביטול נתנו לי כדור נגד אלרגיה כי חשבו שזה אלרגיה לאנטיביוטיקה חדשה שהתחלתי לקחת בגלל דלקת גרון-אופלקוסיצין-כמובן שזה לא עזר מצב נפשי קשור לזה?אני אחרי שבועיים מאוד קשים בגלל בעיה בריאותית של הוריי אבל חשה רגועה ושלווה. מה עושים?

למלי שלום רב, את מעלה סדרת שאלות קשות. קיימות הבנות שונות של הפיברומיאלגיה, ויתכן שהגורמים אינם זהים בכל מי שיש לה פיברומיאלגיה. יש הסוברים, שברגע שמשהי אובחנה עם פיברומיאלגיה לעולם לא תשתחרר מן האבחנה, ויש הרוצים להיות אופטימיים, ולקוות שישנן דרכים להחלמה. הטיפול מרוכז כיום לרוב בידי ראומטולוגים. רופאים פנימיים (שאינם ראומטולוגים) ונוירולוגים נכנסים לעתים לתמונה כדי לברר אם יש גורם שאיננו מצב הרקע (פיברומיאלגיה) לתסמין זה או אחר. פסיכיאטרים לעתים נכנסים לתמונה אם יש עדות או חשד למרכיבים של לחץ נפשי, חרדה או דכאון, שניתנים לטפול ממוקד. אשמח לראות אותך במרפאתי 077-777-9222 כדי לבחון את הפן הנוירולוגי. אם תבחרי להגיע -- אנא הביאי דיסקים עם כל בדיקות הדימות הנוירולוגיות שעברת + תוצאות בדיקות עדכניות, אם נבדקת בשנה האחרונה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים