תופעת לחץ חזק בראש וסחרחורת ובעין בסמוך לקבלת מחזור

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

23/08/2017 | 07:50 | מאת: ליבי

בשנות 45 לחיי . רוב שנים סבלתי ממגרנות בימים לפני מחזור ובמחזור .כאב צד שמאל בראש. בשנתיים אחרונות התופעה החריפה לכאב שמקרין לצוואר ובית החזה . בחודשים האחרונים ביום קבלת המחזור - זה הסימן שעתה אני מקבלת מחזור- נוצר מצב של לחץ נוראי בראש עם לחץ על העיניים שהם מתנפחות תחושת סחרחורת וכמעט עילפון וקשיי נשימה. לחץ בראש יותר בצד שמאל אבל גם לוחץ מהעורף ובראש למעלה. עד כדי שאני לא בטוחה שאחזיק מעמד באותו רגע. . לחץ נמשך כיממה. בפעם ראשונה החודש לווה בקשיי ראייה וטשטוש לפני הלחץ הנוראי. בעיות רפואיות נוספות :יש לי מפרצת ביטנית. וברזל ומאגרי ברזל נמוך מאוד. לוקחת כדורי ברזל אך טרם חל שינוי מהותי. בשל מפרצת הנורולוג חושש לתת לי כדורים שמכווצים את כלי דם. טרם עידכנתי אותו לגבי תופעת הלחץ בראש שמעבר למגרנה הרגילה. זה פשוט לא ברור איך מיד עם הופעת הלחץ האקוטי בבת אחת אני מיד בסמוך מתחיל דימום ויסתי. למי לפנות ? האם זו תופעה מוכרת ידועה

לליבי שלום, אם חל שנוי בכאב או הלחץ בראש -- עדעני בהקדם את אופא המשפחה והנוירולוג שמטפלים בך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

18/09/2017 | 07:54 | מאת: גם לי יש

שלום, יש לך מגרנה הורמונלית. כתוצאה מהמחזור. נגרם בשל שינוי ברמת האסטרוגן. זה הליך תקין. את יכולה לקחת תרופות כמו אדוויל או לקחת גלולות שיעזרו להקלת הכאב.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים