טיקים ואלרגיה אפילפסיה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

28/04/2017 | 16:55 | מאת: איתן

שלום רב, בן 37. לפני מס' ימים נטלתי מוקסיפן בהוראת רופא (סטרפטוקוק), ולאחר חצי שעה הרגשתי סימנים של התקף אלרגיה- אודם, גירוד, כפות רגליים נפוחות וכואבות, תחושה מוזרה בלשון וקשיי בליעה וקצת נשימה. הגעתי למדא. נתנו לי סטרואידים באינפוזיה ועוד זריקה מעל הישבן אינני יודע את שמה אמרו לי לצורך מניעת תופעות האלרגיה.מסתבר שפיתחתי רגישות לפנצילין (בעבר נטלתי בלי בעיה מוקסיפן). תוך כדי שאני במדא התחילו לי טיקים בפלג גוף עליון משיכת כתפיים. לפני 20 שנים (!!) חוויתי התקף גרנד מאל אחרון , ובסה"כ 4 התקפים בחיי. היו לי איזשהם שניים פטיט מאל של סיבוב הראש הצידה. ביקשתי מהרופא במדא שיתן לי אסיוול. לאחר 20 דק בערך נרגע הכל, כל תסמיני האלרגיה כולל הטיקים. הטריגר להתקפים שהיו לי נער הוכחו ב3 מקרים כחסך שינה מיידי של אותו לילה שלא ישנתי לפני. האחרון לא ברור מהי הסיבה. היום אני יכול לישון 5 שעות בלי התקף. רופא אלרגיה אמר לי בפורום אחר שטיקים זה לא חלק מתופעות של התקף אלרגיה. האם סביר להניח שאכן מדובר בהתקף אפילפטי לאחר 20 שנים של שקט מוחלט? האם יכול להיות שהטיקים הם תוצאה של התרגשות יתר/ לחץ גדול שאכן אני יכול להעיד שחוויתי במהלך ההתקף ושהותי במד"א? האם יכול להיות שסטרואידים מהווים טריגר להתקף? אודה לתשובתך איתן

לא כל שכן בנסיבות מורכבות. אשמח לראותך במרפאתי. 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים