שאלה.................

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

29/12/2016 | 06:07 | מאת: ליטל

בת 27 שנים. נשלחתי לנוירולוג. סובלת חצי שנה מ: סימנים גופניים סחרחורות, חולשה כללית, טכיקרדיה, מחזור לא סדיר ופזילה חדשה. עברתי סיטי ראש- מח תקין, ארובות עין אקסופתלמוס. בדיקות מעבדה: שללו מ"ג, ספירה ושאר דברים תקין, בגלל האקסופתלמוס נבדקה בלוטת תריס- תקינה ונבדק פרופיל הורמונלי וממצא של פרולקטין גבוה (הבדיקה בוצעה פעמיים- 800 ו 750). לכן בוצע MRI של המח ונמצא ממצא בגודל של 5 מ"מ בהיפופיזה שהוגדר כחשד למיקרואדנומה. התור לנוירולוג עוד שבועיים. והתור לאנדוקרינולוג (רופא משפחה אמר לי לקבוע תור..) עוד חודש וחצי. רציתי רק לשאול פה האם גידול כל כך קטן (5 מ"מ) יש צורך להוציא? או שזה בסדר שאתעלם ואמשיך בחיי כאילו אין לי כלום? הגיוני שהממצא הקטנציק הזה גורם לי לכל הסימפטומים שתיארתי או שיותר ריאלי שיש משהו אחר?

לליטל שלום, גידולים קטנים מפרישי פרולקטין לרוב מגיבים לטיפול תרופתי. ראי: http://emedicine.medscape.com/article/126702-treatment For prolactinomas, therapy with a dopaminergic drug is the treatment of choice (see Hyperprolactinemia). The most common are bromocriptine and cabergoline. Cabergoline is the primary dopamine agonist used, or it is used if there is bromocriptine intolerance or resistance. פרטים תוכלי לקבל מן הנוירולוג והאנדוקרינולוג שתראי. הם גם יוכלו לאמר אם זה מקור כל הסימנים הגופניים. אם הם יעלמו עם טפול - זה יאשר שכך הדבר. לא להתעלם. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים