בדיקת זרע - שאלה כללית

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

28/04/2016 | 00:07 | מאת: מתעניין

שלום טרם יציאתי לשהות של כשנה בחו"ל (לפני כחצי שנה) ביצעתי בדיקת זרע במכון מוכר על מנת לראות "מה המצב". בינקותי סבלתי מטמירות אשכים ש-"תוקנה" ולפני כחמש-שש שנים לאחר אולטרסאונד באשכים הובא לידיעתי שיש לי דליות. אין סיבות אחרות שעולות על דעתי שעלולות היו לגרום לבעיית פוריות. אני באמצע העשור הרביעי לחיי. ברור לי שהתוצאות מעידות על בעיית פוריות ושאמשיך בבירור מעמיק עם חזרתי לישראל, אך רציתי לקבל חוות דעת כללית לגבי חומרת המצב. התוצאות להלן: צבע: צהבהב צמיגות: נורמלי ph: 7.8 נפח: 4.8 מ"ל ריכוז: 6^10*4 תנועה: 50% פרוגרסיבית: 25% מקומית: 25% ללא תנועה: 50% round cell: 0 אגלוטינציה: שלילית total motile count: 9.6*10^6 בדיקת מבנה לפי WHO תאים תקינים: 1% פתולוגית ראש: 94% פתולוגית זנב: 5% תודה רבה!

בהחלט מדובר בבדיקת זרע לא תקינה שכל המדדים פגועים בעיקר מדד הריכוזיות והמורפולוגיה. המלצתי היא להקפיא בבנק זרע מספר מנות זרע לשימור הפוריות לצורך העתיד,ולהבטיח זרע למקרה שתהיה עוד החמרה במצב הזרע. נתוני זרע כאלו מחייבים טיפול בהפריה חוץ גופית עם ביצוע ICSI להבטחת הפריה

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע