המשך בירור לאחר בדיקת זרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

27/08/2015 | 17:56 | מאת: יובל

שלום רב אני בן 37 ומזה כשנה אני ואשתי בת ה 29 מנסים להכנס להריון באופן ספונטני ולא מצליחים. ביצעתי בדיקת זרע וכל התוצאות היו בגדר הנורמה - תנועתיות, ph, מורפולוגיה וכו... האורולוג אמר שהזרע איכותי והתוצאות שלי מצויינות. בדוח בדיקה היה רשום שנמצאו round cells ויש פגוספרמיה. הרופא טען שהממצא הזה חסר משמעות לפריון ושבגלל שיתר המדדים תקינים אין משמעות לפגוספרמיה. הרופא אמר שאין אצלי שום בעיה אצלי ושצריך להמשיך טיפול מול הגניקולוג של אשתי ואנחנו כנראה ב 20% שלא מצליחים להכנס להריון באופן בלתי מוסבר. האורולוג שלל צורך בבדיקת נוגדנים לזרע, תרבית לזרע או שבירות dna. האם באמת אין בדיקות נוספות שכדאי לבצע? אני תחת התחושה שכדאי להמשיך בירור ושהאורולוג מיהר לשלול בעיה אצלי מוקדם מדי עך סמך בדיקה אחח תודה רבה

מציאותם של תאי דלקת(פגוספרמיה)יכולה להעיד על אפשרות של דלקת בעבר,או דלקת כרונית שעלולה לגרום לפגיעה בתאי הזרע,לכן לטעמי שלמת בדיקות כמו הלוספרם(שיעור השברים ב-DNA של הזרע)נוגדנים לזרע,תרבית זרע הינם רילוונטים לקבלת מידע במיוחד שמדובר באי פריון על רקע בלתי מוסבר.יחד עם זאת לאחר שנה של ניסיונות להרות בהחלט יש מקום לפנות למומחה פריון לצורך בירור אבון וטיפול

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע