אשמח למידע בנושא טיפול בוריקוצלה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

12/10/2014 | 07:12 | מאת: לא_בטוח

משיטוטי באינטרנט מצאתי מאמרים שונים שמדברים על וריקוצלה(בעיה שנתגלתה אצלי לאחרונה), כמו הקטע הקצר הזה בבלוג של ד"ר אהרון מנס>>> http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=850335&blogcode=14204971 אשמח לשמוע מהן האופציות העומדות בפני לטיפול בבעיה. אני קצת חושש מניתוח ומכאבים במהלך תהליך ההחלמה...

וריקוצל מצוי בשליש מהגברים הלוקים בהפרעת פוריות ראשונית, ובשיעור כפול בקרב זוגות עם אי פריון משני אבחנת וריקוצלה הינה אבחנה קלינית המבוססת על בדיקה גופנית בלבד,כמו כן ניתן להשתמש בעל-קול משולב בדופלר וריקוצלה הטיפול בוריקוצל מומלץ במצבים של של אי פוריות על רקע גורם זכרי שלבן הזוג קיים ליקוי אחד לפחות אחד במדדי בדיקת כהזרע סוגי טיפול בוריקוצלה: 1.ניתוח מהווה את הטיפול הנבחר. 2.צנתור של וריד הזרע הפנימי באמצעות אנגיוגרפיה וחסימת הוריד לטיפול הניתוחי ישנן מספר אפשרויות הכוללות ניתוח בגישה בטנית,בגישה מפשעתית ,בגישה לפרוסקופית, בגישה מיקרוכירורגית שהינו הניתוח עם שיעור הסיבוכים הנמוך משמעותית ביחס לאופציות האחרות

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע