שאלה בנוגע לטיפול אנטיביוטי

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

30/08/2020 | 11:27 | מאת: שאלה

שלום, לאור דם בזרע שחלף אחרי חודשיים עשיתי כל מיני בדיקות. בדיקות pcr שתן למחלות מין תקין. Pcr זרע שעשו לי תקין. תרבית זרע ללא צמיחה. בספירת זרע 3 מיליון לויקוציטים. האורולוג נתן לי ציפרודקס (שבועיים) ודוקסילין (עשרה ימים) לקחת ביחד. אמר שזה טיפול אמפירי של אנטיביוטיקה לאור הלויקוציטים הרבים בספירה למרות שבכל הבדיקות כאמור לא נמצא שום חיידק. ציפרודקס אקח אבל האם יש הצדקה לקחת דוקסילין? מדובר בתרופה שאני יודע שהיא למחלות מין - אם גם בpcr שתן, גם בתרבית זרע וגם בpcr זרע הכל יצא שלילי - נראה לך שיש הצדקה אמיתית לקחת אותה? שאלה נוספת- האם טיפול אנטיביוטי אגרסיבי שכזה יכול להשפיע לרעה על מדדי הזרע בספירה בטווח המידי (שכרגע הם אמנם גבוליים אך תקינים)? אם כן תוך כמה זמן הם "משתפרים" בחזרה? תודה מראש

הטילת הדוקסילין הנה בעלת ערך מוסף רב לכן חשוב שתיטול אותה,אם בכלל צפוי שיפור במדדי הזרע בעקבות הטיפול הייעודי בדלקת באברי הרביה

30/08/2020 | 16:16 | מאת: שאלה

תודה. שאלה נוספת - בגלל סיבה מסוימת אני רוצה להתחיל את הטיפול האנטיביוטי רק בתחילת חודש אוקטובר. ניתן להתחיל לנסות לעשות ילדים עם בת הזוג עוד לפני שאני מסיים עם הטיפול האנטיביוטי האמור? או שהכדוריות דם לבנות (או הזיהום/ הדלקת שגורמת להן) עלןל לפגוע בעובר או בהיריון וכו?

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע