מעבר מכלומיד לפרגניל/ Hcg - היפוגונדיזם שניוני

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

20/10/2019 | 12:23 | מאת: נדב

שלום ד"ר, אני צעיר בן 28, לפני כחודשיים אובחנתי בהיפוגונדיזם שניוני מבודד והאנדוקרינולוג רשם לי טיפול בכלומיד שאכן העלה לי את הטסטסטרון מ3 ng/ml ל6 תוך פחות מחודש - אך התחלתי להרגיש שינויים בראיה שלי. האם מוכר בארץ טיפול ממושך בפרגניל/ HCG כטיפול להעלאת טסטסטרון? אני מתלבט האם להמשיך עם כלומיד ולהמשיך לחוות את הפרעות הראייה, היחלשות הראיה וכדומה או לבקש פרגניל. תודה וחג שמח

מתן HCG-פריגניל בזריקות מקובל לטיפול להעלאת רמת הטסטסטרון

20/10/2019 | 13:31 | מאת: נדב

תודה ד"ר. אשמח אם תוכל הרחיב מעט על הנושא, מהו המינון המקובל של HCG מבחינת תדירות הזריקות והאם קיים טיפול אוראלי אחר מלבד כלומיד לגירוי יצירת טסטסטרון.

בד״כ מקובל לתת זריקה של 5000 יחידות פריגניל פעם או פעמיים בשבוע,הפעילות הביולוגית מדמה את הפעילות של הורמון ה-LH שתפקידו לעודד את תאי לידיד באשך ליצר ולהפריש טסטוסטרון שממלא את תפקידו הייעודי ביצירת הזרע בביטוי של סימני המין המשניים ובתפקוד ובחשק המיני. לפי הצורך ניתן לתת תכשיר אורלי המכיל טסטוסטרון

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע