חסימת דרכי הזרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

31/07/2013 | 08:35 | מאת: מממ

שלום רב, אשמח לקבל את עזראתך. לפני כשנה ביצענו בדיקת זרע לבעלי והופתענו לראות שהיה 0 זרעונים בנוזל הזרע. בצענו המון בדיקות : פרופיל הורמונלי FSH היה בסביבות 10.5 כל הששער הנתונים של פרופיל הורמונלי היו תקינים. בדיקות גינטות תקינות. אולטרסאונד טרנסרקטלי תקין. באולטרסאונד רגיל נמצאה ציסטה על ראש האפידידימוס באשך אחד ונוזל באשך השני. ב 3 בדיקות זרע במהלך השנה הזאת יצאה 0 בספרמגרם. לפני מספר חודשים לבעלי עשו TESE ונמצא שיש לו הרבה זרעונים בתוך האשך הקפיאו לשלוש הפריות. אמרו לנו שיש לבעלי חסימה ולא בעיית יצור. אחרי TESE עשינו שוב ספרמוגרם כי ראינו שגדלה קצת כמות הזרע שהוא פולט.בספרמוגרמה ראשונה אחרי ה TESE מצאו כמה זרעונים בודדים וגם בספרמוגרמה השניה מצאו שוב צרעונים בודדים בכמות גדולה יותר מספרמוגרמה הראשונה. בשתי הספרמוגרמות הזרעונים היו ללא תנועה. השאלה שלנו האם אפשר איך שהוא לפתוח את החסימה כדי שכמות מספקת של זרעונים יצא עם נוזל הזרע כדי להשיג הריון טבעי. אני בת שלושים יש לי ילד בן 10 מהנשאים ראשונים (נכנסתי להריון בחודש הראשון ללא שום קשיים) ובעלי בן 36 ללא ילדים ביאולוגים. תודה על תשומת לבך ועל תשובתך.

תוצאות הניתוחים בישראל לבעיות חסימה בצינור הזרע אינו מצלח ובכלל לאור האפשרויות המצוינות הגלומות בביצוע MESA במצב זה(שאיבת זרע מיקוכירורגית מראש האפדידימיס-יותרת האשך)אינם מצדיקים ביצוע ניתוח להסרת החסימה וחיבור קצוות צינור הזרע בגישה מיקרוכירורגית

31/07/2013 | 11:04 | מאת: מממ

תודה על תשובתך פרופ' . במידה ונחליט על הניתוח הזה מי בארץ מבצע ניתוחים כאלה?

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע