שאלות לגבי בדיקת זרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

24/03/2019 | 17:57 | מאת: מ.ס

שלום רב בעלי ביצע 2 בדיקות זרע בהפרש של כחודש עם תוצאות שאינן טובות. בדיקה ראשונה (איכילוב): צמיגות- גבוהה, PH-9, נפח-3.3, ריכוז- 0.8, ספירה טוטאל- 2.6, תנועה-12, סה"כ תאים בתנועה- 0.3, ציון תנועה- BC, חיות- 40%, מורפולוגיה- 1. בדיקה 2 (אסף הרופא): מראה כללי- N, נפח זרימה- 4 מ"ל, ריכוז - 0, תנועתיות- 0, חומציות- 7.8, צמיגות ++. הערה: חיפוש זרע לאחר סרכוז במקלר 0.2X10^6 ללא תנועה. חיפוש זרע לאחר סרכוז בESP במשטח נטיבי נצפו 25% תאי זרע בתנועה בינונית. מבחינת ברור- א.ס אשכים - תקין, פרופיל הורמונלי- תקין. בן 28. כתינוק נולד מעט לפני הזמן עם אשך טמיר שירד בעצמו לאחר כשנה וחצי. האם יתכן שזו הסיבה לבדיקות? איזו בדיקה נוספת כדאי לשקול? כרגע הופננו ל-IVF. באיקסי. תוהים מה עוד אפשר לבדוק או לעשות כדי לשפר את הנתונים? בנוסף, האם בנתונים כאלה מומלץ מיון מורפולוגי?

בהחלט סביר שהתקופה הקריטית הראשונית שהאשל היה מצוי באגן השפיע עליו באופן מהותי,הפתרון המסתמן הנו בהחלט הפריה חוץ גופית

24/03/2019 | 23:53 | מאת: מ.ס

תודה רבה על התשובה המהירה! לפני שמתקדמים ל-IVF יש צורך לעשות בדיקות ספציפיות נוספות לגבר (גנטיות או אורולוג)? כמו"כ האם יש ערך מוסף לעשות מיון מורפולוגי לפני IVF או במהלכו בנתונים כאלה?

ראו תשובתי להלן

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע