חומצה פולית- האם חובה?

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

26/07/2018 | 12:41 | מאת: חן

אני אוכלת בריא ומגוון, מתכננת הריון,האם אני חייבת לקחת תוסף של חומצה פולית?, אם כן, איזה מומלץ?

כיום ממליץ משרד הבריאות לכל הנשים בגיל הפריון (בייחוד לאלו שלא משתמשות באמצעי מניעה) ליטול תוסף של חומצה פולית ליום בקביעות, מכיוון שלא תמיד ההריון מתוכנן ולא תמיד האישה מודעת מראש לעובדה שהיא כבר בהריון. בהיעדר נטילה מסודרת של חומצה פולית, כאמור, הסיכון למומים במערכת העצבים גבוה יחסית. מאחר שלחומצה פולית אין מאגרי אחסון בגוף, חשוב לקחת אותה באופן קבוע ומתמשך. בנוסף, פועלת החומצה הפולית למניעת אנמיה אצל האישה במהלך ההריון. הכמות המומלצת היא 0.4 מ"ג (400 מק"ג) של חומצה פולית ליום, באמצעות כדור אותו בולעים פעם ביום. החל מהחודש הרביעי להריון מומלץ לעבור לטיפול בתכשיר משולב של ברזל +חומצה פולית 0.4 מ"ג עד 6 שבועות לאחר הלידה, וזאת בכדי למנוע אנמיה.

27/07/2018 | 09:02 | מאת: חן

הומלץ לי לקחת חומצה פולית פעילה כדי שתספג במידה שיש חוסר באינזים שהופך אותה לפעילה, מה דעתך והאם יש להשיגה פה בישראל, איפה? תודה

ניתן להתחיל עם B Complex #12 - בי קומפלקס פעיל, המכיל גם 400 מק"ג של חומצה פולית בכמוסה (וכן גם 600 מק"ג של מתיל B12 - הסוג הפעיל).. ניתן למצוא את המוצר בכמוסות צמחיות -טופהיל

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע