מחלת הנשיקה אצל נשים

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

16/07/2018 | 08:20 | מאת: אופירה

האם מחלת הנשיקה פוגעת בפוריות גם אצל נשים ואם כן לכמה זמן ?..................תודה

במקרה של מונונוקליאוזיס זיהומי אין פגיעה בפוריות,אולם יתכן החיך הבראה ממושך שבתקופתו לא מומלץ להרות. מאחר שהמחלה היא זיהום ויראלי והמערכת החיסונית מייצרת בעצמה את הנוגדנים, אין לטיפול אנטיביוטי השפעה במקרה זה, והוא עלול אף לגרום לסיבוכים מיותרים. הטיפול היחיד שקיים הוא טיפול סימפטומטי הכולל: משככי כאבים כגון פרצטמול או איבופרופן להורדת החום ולהקלה על כאבי שרירים. מציצת סוכריות או לכסניות ואכילת גלידה וקינוחים קרים להקלה על כאבי הגרון. מנוחה רבה ושתייה מרובה. במקרה שהטחול מוגדל, יש להימנע מפעילות פיזית מאומצת שעלולה לגרום לקרע בטחול ולדימום פנימי. רוב התסמינים יחלפו כעבור שבועיים עד ארבעה חודשים, אולם העייפות והחולשה עלולות להימשך עד שלושה חודשים לאחר שהתסמינים חולפים.

16/07/2018 | 11:24 | מאת: במידה ויש cmv

אם התגלה שיש את ה cmv אז יש פגיעה בפוריות אצל נשים?

אין כל פגיעה ישירה בפוריות האישה כתוצאה מהמחלה,אלא צורך להמנע לפחות חצי שנה מכניסה להיריון

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע