איזון הורמונאלי, השמנת יתר וזרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

02/04/2018 | 17:48 | מאת: מאור

ערב טוב ד"ר, מקודם התייחסת למאמר שצרפתי אך לא לשאלות ששאלתי ספציפית למקרה שלי. אני בן 28 נשוי,ibm 32, המון שנים. 1. בדיקת זרע ראשונה רגילה לא נצפו תאי זרע. 2. בדיקה שניה עם הגדלה×6000 תאי זרע בודדים. תוצאות בדיקות: קריוטיפ, cf, חסרים בy, אשכים us הכל תקין.  פרופיל הורמונלי:מצורף חדש, בפניה הקודמת מצורף הפרופיל ההורמנלי מלפני כחודשיים. ישנה עלייה יחסית ב fsh וב lh, היחס בין טסטסטרון ואסטדריול בבדיקה הישנה כ0.08, בבדיקה החדשה לאחר דיאטה ותוספי תסונה הE2 ירד כ 22 דרגות והT עלה כ 2 דרגות. אך fsh lh עלו 2 דרגות . הבנתי שהאסטדריול צריך להיות נמוך יותר למרות שבבדיקה צוין שהינו בנורמה. 1.האם לדעתך הורדת משקל ו/ או טיפול במעכבי ארומטאז, יביאו ליחס תקין בין טסטסטרון לאסטדריול דבר שמשפר את הזרע ומפחית את העלייה היחסית של fsh ו lh. 2. איך אתה מספיר את השיפור ב T ו E2 לאחר הדיאטה ותוספי התזונה אך ה fsh ו lh עלו קצת? כולי תקווה שתתיחס למקרה שלי ספציפית תודה מראש

לדאבוני תשובתי מתיחסת באופן כללי לקשר בין המשקל ופוריות הגבר ולעולם אינה יכולה להיות ספיציפית למקרה כזה או אחר. כדי לדעת מה מצבך יהיה צורך בביצוע בדיקות זרע והתיחסות בהתאם. ואכן הירידה במשקל עשויה להביא לשינויים ההורמונאליים שציינת

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע