הפריה לאחר הימנעות קצרה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

02/11/2017 | 05:23 | מאת: אלון

שלום. בן 46,זרע תקין(לא מהמשובחים-אבל תקין). אשתי(בת 43)התחילה טיפול הורמונלי גונאל לפני כשבועיים ביום ה-2 של המחזור וכלל לא העלנו בדעתנו שכבר לאחר שבוע של זריקות הרופא יגיד שהיא על סף ביוץ(שיתרחש ב48 השעות הבאות)לכן"נאלצנו"להתחיל לקיים יחסים על בסיס יומי במשך כ-3 ימים רק לאחר יומיים הימנעות ולא למשל לאחר 4 ימי הימנעות כך שיכולנו להיכנס לחלון ההזדמנויות עם זרע טוב יותר גם בכמות וגם באיכות. האם בהכרח לאחר 4 ימי הימנעות ולא 2 היינו נכנסם לחלון עם זרע טוב יותר? והאם זה שהיו רק 2 ימי הימנעות ולא 4 למשל יכול לעשות את ההבדל בין זה שהיא ניקלטה ובין זה שלא ניקלטה?

הערכתי שלמרות ההימנעות הקצרה יותר ההשפעה על סיכויי ההתעברות עשויה להיות סה׳כ מזערית

03/11/2017 | 13:59 | מאת: אלון

בהמשך לשאלה הקודמת-בגלל הגיל של אשתי43 הוחלט עם הרופא על סבב אחד או 2 בלבד של טיפול הורמונלי לפני מעבר להפריה חוץ גופית.במידה והפעם נכשל-האם הימנעות ארוכה יותר בפעם הבאה למשל של 4 ימים אמורה להיות שיקול לנסות פעם נוספת טיפול הורמונלי לפני הפריה חוץ גופית?או שכבר אפשר לצאת מתוך הנחה שהימנעות של 4 ימים לעומת 2 לא תשפר את הסיכויים להתעברות בטיפול הורמונלי?

לטעמי בהתחשב בגילה של רעייתך הטיפול הייעודי הטוב ביותר בנסיבות המקרה אמור להיות הפריה חוץ גופית

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע