חומרים אבקתיים-האם יש מקום לדאגה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

26/03/2017 | 20:40 | מאת: אני

פרופ' נכבד, האם מישיבה על כסאות שאינם בוודאות נקיים ,שיכולה להיות עליהם שאריות של חומרים מסויימים (כמו:אבקה מסוללות ישנות,שאריות עופרת מטווח מציוד של חייל שהניח אותו על הספה, שקיות של ירקות-ואז שאריות של חומרי הדברה,אבק שבממ"ד שקראתי שיכול להיצמד אליו בנות גז ראדון-כלומר חלקקיים רדיואקטיביים) , ואז להיכנס לצוואר הרחם,כתוצאה מהיצמדות לבגדים,ואז שימוש בניייר טואלט יכול להכניס אותם פנימה,או בזמן קיום יחסים, החשש הוא מפגיעה בזרע ובהמשך בביצית גם בדיוק בזמן הנסיון להרות אם החומר נכנס פנימה,ואז פגיעה גנטית,וכך חלילה היווצרות מומים שאינם קשורים לתורשה וגם אינם ניתנים לזיהוי כמו אוטיזם או מונגולואיזם ובכלל? איני יודעת מה נמצא בל מקום,ואיני יודעת מה נשאר בבית כי קשה לראות. האם הסביבה חייבת להיות סטרילית,מבחינה מצפונית המחשבה הגורמת לי לדאגה רבה זה זמן רב.הימנעות מישיבה על כסאות שאיני בטוחה שנקיים,הימנעות מקירבה לאזורים אלו מחשש לאבק שיכול להיצמד לבגדים.וההשלכות לכך כפי שכתבתי. אשמח אם תוכל לעזור לי בבקשה. בכבוד רב

האפקט של ההשפעות הסביבתיות מתרחש על פני שנים רבות ואינו פונקציה של אירועים נקודתיים,החיים המודרנים בהחלט חושפים אותנו להשפעות סביבתיות מזיקות,ההתגוננות בפניהם אינה באימוץ גישה אובססיבית חסרת פשרות,אלא להשתדל ככול האפשר להמנע מחשיפה מוגזמת

27/03/2017 | 12:52 | מאת: אני

פרופ' נכבד, אך לגבי מקרה ספציפי זה ?אני מבינה שמה שקשור לאוויר ונשימה או תרופות יש השפעה. אך האם הפעולה עצמה של הידחפות אבקה מסויימת לצוואר הרחם אפשרית ולכן להדאיג,עם כל הנסיון לצמצם יכול להיות שאיננו מבחינים בשאריות? האם יכולה לגרום לנזק גנטי?זה מה שמפחיד איך עלינו לפעול? תודה

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע