איקקלומין ופרוגסטרון

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

23/12/2014 | 12:59 | מאת: רוני

שלום, לאחר שנה של נסיונות להכנס להריון, הוחלט על מתן איקקלומים פעמיים ביום. זה החודש הראשון בו אני לוקחת את התרופה. נאמר לי לבצע בדיקת פרוגסטרון ביום ה21 למחזור. התוצאה הייתה 31.8 (לפנינכמה חודשים בדיקת פרוגסטרון ביום 4 למחזור הייתה 0.9) לרוב המחזורים שלי ארוכים ולא סדירית (בין 33 ימים ל-43) ימים. ביום 21 של המחזור התחלתי להרגיש כאבים די חזקים, מעין לחץ, בבטן התחתונה ותחושת נפיחות רצינית. כמה שאלות: 1.אני מבינה שהערכים תקינים ומעידים על ביוץ. אך האם הערכים של הפרוגסטרון מעידים על כך שהיה ביוץ כבר או שייתכן שהביוץ התרחש ביום ה21 (יום הבדיקה) ועל כן הכאבים שחשתי קשורים לביוץ? מעולם לא חשבתי כאלה כאבים 2. האם איקקלומין אמור להסדיר/לקצר מחזור או שאין קשר? 3. נאמר לי לבצע בדיקת הריון ביום 35 אך ייתכן ויום זה יהיה בפועל שבוע ויותר לפני שאני אמורה לקבל מחזור. האם יש סיכוי שבדיקת דם ביום 35 תפספס הריון?

23/12/2014 | 13:38 | מאת: פרופ' שחר קול

1. הביוץ היה לפני יום 21 2. תפקיד התרופה להביא לביוץ והריון. 3. לא סביר.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית