שאלת דרכי לאן...

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

03/08/2014 | 14:44 | מאת: רביטל

אני ובעלי ערכנו את כל הבדיקות הרלוונטיות שיצאו תקינות. זרע תקין מנסים זה שנה וחצי, ללא הצלחה כולל 4 סבבים של איקקלומין. חודש שעבר ביצענו הזרעה ראשונה אשר לא צלחה . קיבלתי ביום שישי מחזור שהסתיים לו היום (יום ראשון) החל להשתבש ככל הנראה בגלל ההורמונים (איקקלומין בעבר וחודש שעבר אוביטרל). מה השלב הבא של הרופאים אחריי שההזרעה הראשונה נכשלה? האם ניתן לקבל אוביטרל ללא הזרעה אלא פשוט לקיים יחסים כי גופי הגיב טוב ע"פ הרופא. (מבחינת הפרשות מרובות ופוריות) יש לציין כי מעולם לא הייתה לי בעיה רפואית מבחינת פריון, ובכל זאת לא הולך כנראה שאני לחוצה. מה אתה היית מציע לי בתור פרופסור ולא רק רופא נשים מה השלב הבא שעליי לבקש או להציע מבחינת אופן הטיפול בי? האם אני מבזבזת את הזמן? ויש לעבור לIVF? או שבכלל להניח להכל ולנסות טיבעי עד שיתפס? מבולבת

04/08/2014 | 07:48 | מאת: פרופ' שחר קול

בהנחה שבוצע צילום רחם והוא תקין, יש לעבור לטיפול המבוסס על זריקות (גונדוטרופינים) + הזרעה.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית